Λεύκανση

Η αισθητική οδοντιατρική είναι ο κλάδος της οδοντιατρικής που ασχολείται με τη διόρθωση και τη βελτίωση του χαμόγελού μας! Με τη βοήθειά της, μπορούν όλοι πια να αποκτήσουν το χαμόγελο που πάντα ονειρευόντουσαν και να αισθανθούν μοναδικοί, γεμάτοι αυτοπεποίθηση και δυναμικότητα. Επειδή η αισθητική προσέγγιση είναι κατά ένα μεγάλο βαθμό υποκειμενική, θα πρέπει πάντα πριν παρέμβουμε στον ασθενή μας να προηγείται συζήτηση με τον οδοντίατρό μας και ανάλυση όλων των παραμέτρων καθώς και διαγνωστική προσέγγιση του αισθητικού προβλήματος. Η καθημερινή ανάγκη των ασθενών μας για ένα αστραφτερό και όμορφο χαμόγελο, έχει δώσει ιδιαίτερη ώθηση στην αισθητική οδοντιατρική τα τελευταία χρόνια. Πλέον οι ασθενείς έχουν να επιλέξουν μέσα από μια αρκετά μεγάλη γκάμα αισθητικών παρεμβάσεων, συντηρητικών ή μή.

Αισθητική οδοντιατρική

Λεύκανση δοντιών

Η λεύκανση δοντιών είναι η πιο διαδεδομένη και συντηρητική αισθητική παρέμβαση που μπορεί να γίνει στη στοματική κοιλότητα. Τα αποτελέσματά της είναι εξαιρετικά ενώ η διαδικασία είναι ασφαλής και ανώδυνη. Η πιο διαδεδομένη, ασφαλής και αποτελεσματική μέθοδος είναι αυτή που τοποθετούμε τον λευκαντικό παράγοντα μέσα σε ειδικά κατασκευασμένα «ναρθηκάκια» τα οποία φοράμε καθημερινά είτε το βράδυ στον ύπνο μας είτε για 4-6 ώρες για χρονικό διάστημα 10-14 ημερών.

Με τη λεύκανση μπορούμε να απομακρύνουμε  τους λεκέδες από τα δόντια μας και να πετύχουμε ένα ολόλευκο και λαμπερό χαμόγελο!

Λευκά σφραγίσματα

Όλο και περισσότεροι ασθενείς αναζητούν μη επεμβατικές, διαχρονικές και αξιόπιστες λύσεις για την αντικατάσταση των παλαιών εμφράξεων από αμάγαλμα («τα μαύρα σφραγίσματα») αλλά και εκτεταμένων τερηδονισμένων επιφανειών. Επιθυμούν μια λύση άμεση, με αισθητική και χωρίς την ανάγκη εκτεταμένου εκτροχισμού του δοντιού. Η λύση είναι η επιλογή των αποκαλούμενων «λευκών σφραγισμάτων» τα οποία κατασκευάζονται από σύγχρονα οδοντιατρικά υλικά.

Ολοκεραμικές στεφάνες

Πρόκειται για μία αισθητική παρέμβαση με την οποία αντικαθίστανται οι παλαιές μεταλλοκεραμικές στεφάνες με το χαρακτηριστικό γκρι χρώμα στα ούλα με αντίστοιχες, ολοκεραμικές που αποτελούνται μόνο από πορσελάνη. Οι ολοκεραμικές στεφάνες έχουν μεγάλη αντοχή και έτσι δεν είναι αναγκαία η παρουσία εσωτερικά μεταλλικού σκελετού και κατά συνέπεια το αισθητικό αποτέλεσμα είναι σαφώς καλύτερο.